Suurkontserdil astub üles ka Valgamaalt pärit pianist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirke Karja on Tõrvast pärit muusik.
Kirke Karja on Tõrvast pärit muusik. Foto: Rene Jakobson

Nordea kontserdimajas esineb 15. mail Tallinna päevale ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud suurejoonelisel kontserdil «Sajand muusikas» Läti Raadio Bigbänd koos solistidega Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest.

Kava kohaselt näeb suurkontserdil ka Valgamaa neiut: pianistina astub üles Valga muusikakooli vilistlane, Tõrvast pärit Kirke Karja. Samuti on Eesti poolt laval solistid Maarja-Liis Ilus ja Ott Lepland ja bassimängija Peedu Kass.

Lätist on kohal džässilaulja Kristīne Prauliņa ja vokaalansambel Framest, Leedut esindavad pianist ja helilooja Dainius Pulauskas ning džässtrompetist Valerijus Ramoška. Kontserdil on kaastegev Soomest pärit, kuid ka Eestis tegutsev trummar Petteri Hasa.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tulevad kontserdil ettekandele tuntud lood Eesti, Läti, Leedu ja mitmete lääneriikide heliloojate loomingust. "Soliste saadab Läti Raadio Bigbänd, kes on meie lõunanaabrite džässmuusika üks silmapaistvamaid esindajaid. Jaanuaris esinesid nad menukalt New Yorgis Lincolni keskuses ja Washingtonis Kennedy keskuses."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles