Täna esilinastub suuresti Põlvamaal üles võetud film

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Eia jõulud Tondikakul» võtted Käbliku turismitalus
Filmi «Eia jõulud Tondikakul» võtted Käbliku turismitalus Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Teisipäeval esilinastub Eesti esimene kogupere jõulufilm «Eia jõulud Tondikakul», mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Filmile spetsiaalselt loodud tunnuslugu «Sel ööl on tunne» esitab filmis debüütrolli teinud Liis Lemsalu.

Lõviosa filmist on filmi stsenarist ja režissööri Anu Aun sõnul võetud üles Põlvamaal. Näiteks toimusid filmivõtted Üvasi talus ja Käbliku turismitalus.

Filmi produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing kinnitasid, et neil oli tohutu rõõm seda filmi teha. Kuigi kõik filmi tugitalad – loodus, lapsed ja loomad – seonduvad üldiselt filmitegijatele alati teatava ohumärgiga, siis sel korral aitasid kõik need aspektid filmi õnnestumisele tublisti kaasa.

«EV100 filmiprogrammil on suurepäraselt läinud ning jõulukuul lisandub programmi järgmise pärlina teos «Eia jõulud Tondikakul»,» sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis teiste seas kaasa näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus ja Robert Annus.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles