Türi-Tamsalu rattamatk alustas tossu ja pauguga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Täna kl 11 startis Türi raudteejaamas paarkümmend ratturit taas teele. Matkatee kulgeb mööda vanal raudteetammi Türilt Tamsallu.

Selleaastasele matkale tuli korraldajate sõnul oma 50-60 inimest. Tulijatest, neid oli nii Järvamaal kui mujaltki, ca 30 valis lühema, matkasaatjaga raja.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Hetk enne starti läitis matkakorraldaja Andres Vink tule ja süütas sellega pürotehnika. Välja sai ju lubatud stardipauk. Kuigi pauku kohe ei tulnud, siis starditossu oli hetkeks raudteejaama kõrval asuvas parklas küll. Hetk hiljem tuli ka pauk ja ratturid startisid rajale. 

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

RATTAMATK

Mittetulundusühing Türi-Tamsalu Matkatee korraldab igal aastal suve lõpu poole vanal raudteetammil jalgratastega rahvamatka.

Kuuenda rahvamatka päev on 5. august ja osalejatele on see tasuta. Suures osas endisel Türi-Tamsalu kitsarööpmelisel raudteetammil kulgev rada jõuab ka asulate tänavatele, metsaradadele, kergliiklusteedele ja kõrvalmaanteedele.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kõik end eelnevalt kirja pannud saavad tasuta märgi ja matkapäeva voldiku distantside kaardiga. Esimesed 40, kes panevad end kirja 35kilomeetrisele matkasaatjaga rajale, saavad ka tasuta sissepääsu Eesti jalgrattamuuseumi ja Wile Alpaca Farmi.

Pikim distants on 65 kilomeetri Türilt Tamsalusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles