Kirna mõisas näeb inimkonna päästmise lugu

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine õpetaja, näitlejast maailmarändur Siim Maaten räägib kokku tulnud noortele oma teekonna kujunemisest.
Endine õpetaja, näitlejast maailmarändur Siim Maaten räägib kokku tulnud noortele oma teekonna kujunemisest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva õhtul pakub Kirna mõis elu üle mõtlema panevat ON teatri monoetendust «Mitteinimene».

ON teatri lavastus „Mitteinimene“ on selle ajastu kõige dramaatilisem lugu, milles kehastub planeet Maa Gaiaks ning püüab kinni inimesed, et päästa nad nende elustiiliga kaasneva iseenda väljasuretamise eest.

Ta alustab nende inimeste otsingut, kes suudaksid välja mõelda, kuidas inimliiki kui loodusjõudu ära kasutada, et päästa meri. Selle sinise. Selle eluhoidmise süsteemi, sest kui päästetakse meri, mis tundub olevat pöördumatult rikutud, siis pääseb ka inimene.

Monolavastus “Mitteinimene” vaatleb, kuidas inimliik käib ringi planeediga Maa ja kui võimsaks on ta selle käigus muutunud. Võim on läinud üle käte ja elu rikastamise asemel kahaneb liigirohkus hirmuäratavas tempos. ON teater tahab aidata ja pakkuda teadjatele hääletoru.

Tunnustatud autorite ja teadlaste tekstid on monolavastuseks seadnud Kaisa Roover ja Siim Maaten. Laval on Siim Maaten. Lavastuse teaduslikul tõel hoiavad silma peal PhD Aveliina Helm ja PhD Lauri Laanisto.

Kirna mõisa perenaine Tuuli Org selgitas, et mõtlemapaneva etendusega tähistanad nad uue kooliaasta algust. Etendus on kõigile tasuta, eelkirjapanek kirna.ee lehel. Soovijad saavad elamuse eest tänupanuse teha vabatahtliku annetusena.

Etendus algab Kirna mõisa saalis 2. septembri kl 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles