Ansambel vahetab nime ja koosseisu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel MaidEst, mille solist on Katrin Mandel
Ansambel MaidEst, mille solist on Katrin Mandel Foto: Erakogu

Eesti tantsumuusika maastikku retrohittide eestikeelsete kaveritega rikastanud ansambel The Maidens vahetab nime ja koosseisu.

Ansambli produtsent ja looja Aular Soon rõhutas, et senine koosseis, milles mängisid valdavalt amatöörid, on praeguseks lõpetanud ning augustis tegi paralleelselt vana koosseisuga proove uus koosseis. Siinkohal tänab ta eelmist koossesisu väga tubli panuse ja töö eest. „Fännidelt ja kuulajatelt saadud tagasiside põhjal panime kokku professionaalsetest muusikutest koosneva ansambli, mille nimi on MaidEst,” sõnas ta. Nimevahetus viitabki muutunud koosseisule, kuid kuna stiil ja repertuaar jääb samaks, ei pidanud bändi produtsent õigeks täiesti uue ansambli loomist. Ta kinnitas, et bänd jätkab samal kursil ehk ka tulevikus tuuakse publikuni kunagisi retrohitte eesti keeles. „Kui mõni lugu on ka varem eestikeelsena tantsusaalides kõlanud, siis meil on ka sõnalised uusversioonid,” lisas ta. Järgmisel nädalal ilmub ka MaidEsti esimene singel „Pidu läheb käima”, Matchboxi loole „Midnite dynamos” kirjutas eestikeelsed sõnad Annemari Oherd.

„Professionaalsete muusikutega suudame publikule pakkuda veelgi paremat kvaliteeti,” põhjendas ta muutusi ansamblis, mille uut koosseisu näeb juba 8. septembril Haapsalu nostalgiapäevadel.

Eestikeelse versiooni on saanud näiteks Cliff Richardi lugu „When you walk into the room”, Sophia Loreni „Mambo Italiano”, Hurriganes’i „Get on”.

„Usume, et suudame publikut üllatada nii lauluvaliku kui ka professionaalse esitusega,” sõnas ta.

Uue koosseisu solist on Katrin Mandel, kes Eestis sai laiemalt tuntuks 1990ndate lõpul hittidega „Perpetum Mobile” ning „Vee ja soola saaga”.

Basskitarri mängib legendaarne Margus Minn, kes on kaasa teinud ansamblites nagu In Spe ja Ruja.

Eesti publikule hästi tuttav Ivar Kannelmäe mängib kitarri ja laulab taustavokaale, trummidel on paidelane Ken Koemets, kes praegu mängib Lokomotiivis, kuid oli trummide taga ka ansamblites Nevesis ja Paradoks. Klahvidel astub üles noor, lootustandev muusik Kaur Pennert, kes on ennast juba tõestanud suurtel lavadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles