Maailmakoristuspäev otsib talgujuhte

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud vana paberivabrikus Türil
Talgud vana paberivabrikus Türil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Talgujuhi töö ei murra konti
  • Kõige enam abilisi vajatakse Tallinnasse ja Harjumaale
  • Koostööst leiab uusi tutvusi

15. septembril toimuva maailmakoristuspäeva meeskond otsib kõigi eestimaalaste seast keskkonnast hoolivaid aktiivseid vabatahtlikke, kes sooviksid hakata koristuspaikade talgujuhtideks.

Talgujuht peaks olema valmis võtma ühe koristusala oma hoole alla ning olema seal maailmakoristuspäeva Eesti meeskonna ning koristajate peamiseks kontaktisikuks.

Eesti maailmakoristuspäeva eestvedaja Raimo Matvere ütles, et ülesanne pole midagi kaelamurdvat, ent siiski äärmiselt oluline. «Töö hõlmab endas mõned tunnid ettevalmistavaid tegevusi enne koristuspäeva ning aktiivset tegevuste koordineerimist koristuspäeval kohapeal,“ sõnas ta.

Kasu säärasest vabatahtlikust panusest on aga Matvere sõnul investeeritud ajast mõõtmatult suurem. „See on sobiv väljakutse kõigile keskkonnast hoolivatele aktiivsetele inimestele ning kindlasti kaasneb ettevõtmisega ka positiivne emotsioon kordaläinud päevast.“

Talgujuhi tegevuses on neli olulist etappi. Esiteks võtab ta välja koristusalale määratud prügikotid kokkulepitud kohast ning toob need talgukohta. Teiseks vaatab ta koristusala eelnevalt üle, kolmandaks tutvub ta koristus- ja ohutusjuhenditega ning viimaks juhendab  koristuspäeval talgulisi, korraldab tööd ning loeb tulemused kokku.

„Kui ma poleks ise 15. septembril maailmakoristuspäeva staabis hõivatud, võtaksin talgujuhi rolli hea meelega enda kanda. Ma usun, et sellega kaasneb ütlemata palju positiivset – nii head emotsiooni, paraja mahuga toimetamist kui ka uusi tutvusi, mis saadab sellise ühise asja ajamist,“ ärgitas Matvere kõiki maailmakorsistuspäevaga liituma just talgujuhina.

Kuna kõige rohkem on arvuliselt koristusalasid Tallinnas ja Harjumaal, siis enim ongi vaja talgujuhte just pealinnas ja selle lähistel. See aga ei tähenda, et muudes piirkondades kõik talgujuhid olemas oleks – kaugel sellest.

Talgujuhiks on võimalik hakata maailmakoristuspäeva registreerimisplatvormil ise, otse konkreetsele talgude registreerudes või saates kirja aadressile talgud@maailmakoristus.ee.

Vaata lähemalt siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles