Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kevade lõpul alustatud tehase ehituse ettevalmistustega on Konesko jõudnud nii kaugele, et eile paigaldati uuele hoonele nurgakivi. Plaanide järgi peaks tuleva aasta märtsis seisma Türi-Allikul praegusel ehitusplatsil hoone. Seejärel hakkab ettevõtte sinna seadmeid paigaldama ja uus tehas peaks tööd alustama järgmisel sügisel. Peamiselt keskendub tehas standardiseeritud elektrimootorite ja kraanade elektrijuhtimisseadmete tootmisele. Uue tehase töö tugineb automatiseeritud tootmisliinidele suuremal määral kui üheski teises Konesko tootmishoones.
 
* Suur osa Ambla kandi inimestest on avaldanud soovi liituda Tapa vallaga. Poolteise kuu pärast peaks Järva vallavolikogu ütlema välja oma seisukoha, kas on nõus seda naaberomavalitsusega arutama hakkama. Augustis volikogu teemat juba arutas, kuid jättis otsuse vastu võtmata, et oleks aega plusse ja miinuseid kaaluda. Kiire pilk kahe omavalitsuse makstavatele toetustele näitab, et Järvamaalt lahkumine Ambla kandi inimeste rahakotile hästi ei mõjuks.
Esimene väljaminek, millega Lääne-Virumaal tuleb arvestada, on tasuline bussisõit. Järvamaal on maakonnaliinidel sõit tasuta, kuid Lääne-Virumaal tuleb endiselt bussipilet osta.
 
* Eelmisest neljapäevast töötab Paide Selveris neli eks¬presskassat, mille nutikas süsteem võimaldab sooritada oste ihtsalt ja kiiresti. Oma ostud SelveEkspress süsteemi kaudu teinud Signe Jäetma koges, et uus maksmisviis on lihtne ja mugav. «Kõige parem on see, et saan ostud kohe kotti panna. Tavaliselt kassa järjekorrale ning toodete lindile ja sealt kotti ladumise aja hoian nüüd kokku,» lausus ta.
 
* Esmaspäeva õhtul Tallinnast Paidesse sõita soovinud Paide tüdruk Elis Kraav sai suure ehmatuse osaliseks, kui Hansa Liinide bussijuht keeldus teda tasuta bussi lubamast, ehkki ta esitas nõuetekohaselt oma puudega isiku kaardi ja isikut tõendava dokumendi.
 
* Türil Maxima poe juures asuva Omniva pakiautomaadi piirded, mis peaksid takistama autojuhte vastu pakiautomaadi seina parkimast, hoiavad küll neljarattalised sobilikus kauguses, ent on tülinaks pakiautomaadi kasutajaile. Probleem on leidnud rohkelt vastukaja Facebooki lehel «Märgatud Türil», kus nii mõnigi türilane oma kurbi kogemusi jagab. «Ei ole huvitav, ammugi mitte naljakas – eluohtlik on hoopis. Olin eelmisel nädalal tunnistajaks, kuidas üks proua Omniva pakiautomaadi eest tagasi astudes (auto?)piirde otsa komistas ja selili kukkus.
 
* Paide-Türi rahvajooksuni on jäänud vähem kui kuu aega. Kuigi tippude osalusest ja jooksjate lõplikust hulgast rääkida on vara, siis kindel on üks: tulemas on nii mõnigi muudatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles