Šotlased kiidavad musta leiba ja lendavad kurgifestivalile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maitsetest huvitus Portsoy linna esinduski.
Pärnumaa maitsetest huvitus Portsoy linna esinduski. Foto: Raili Mengel

Šoti sadamalinna Portsoy elanikud kiitsid Pärnumaal küpsetatud musta leiba ja lubasid lennata Eesti Vabariigi taasiseseisvumise päeval, 20. augustil toimuvale pikaajalise tavaga Tahkuranna kurgifestivalile, kampa võetakse lätlasedki.

Eestlaste, šotlaste ja lätlaste kolmik pole juhuslik, vaid ühendatud koostööprojekti “Kohalike loodus- ja kultuuripärandi ressursside tõhus kasutamine kultuuriturismi toodete arendamiseks”, mille eesmärk on hoida tihedat suhtlust piiriüleste rannapiirkondade part­neritega ja tutvustada nii kohalikku toitu, käsitööd ja rahvakunsti kui kultuuripärandit.

Kõnealuses ettevõtmises esindab meie riiki MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu, mille tegevjuht Esta Tamm naasis nädalapäevad tagasi Šotimaalt. Artikli ilmumise ajal on ta Valgevene kultuuriministeeriumi kutsel teel Minskisse, et koostöös Eesti saatkonnaga esitleda Eesti kultuuri päeval Pärnumaad kui Eesti maitsete aasta keskpunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles