Kuninga kooli õpilased tutvusid välisriikide pärimusega

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis võis eile mõnes klassis kuulda hispaaniakeelset laulujoru, Kreeka muinasjutte ja Prantsusmaalt toodud kingipakkide avamise krõbinat. Välismaised külalised on Pärnus Erasmus+ projekti raames, mille eesmärk on utsitada õpilasi rohkem lugema ja tundma huvi partnerriikide pärimuse vastu.

Tegu on algklassidele mõeldud projektiga ja kõige aktiivsemalt võtavad Kuninga koolis osa teise, kolmanda ja neljanda klassi õpilased. Nende eilne koolipäev möödus hoopis teistsuguselt kui muidu. Oma õpetajate asemel seisid klassi ees välismaalased, kes koduriigi kultuuri ja pärimust tutvustasid. Näiteks prantslaste tunnis olid justkui varased jõulud, sest nad olid kaasa toonud kingipakke, millest õpilased leidsid Prantsusmaaga seotud esemeid. Üllatuslpakke tõid teiste riikide esindajadki. 

Lähetused projekti partnerriikidesse toimuvad vaid õpetajatele, sest algklassi juntsud on veidi liiga noored, et vanemateta reisida. “Neil tekiks koduigatsus,” kommenteeris projektijuht Liis Raal-Virks. “Meil on õpiprogrammid igas projektiriigis, kus alati kaasame õpilasi,” tutvustas käimasolevat projekti peakoordinaator, prantslane Delphine Smagghe. Projekt kannab nime "Read and Write Together to Travel through the 21st century Europe".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles