Galerii: Kaitseliitlased sooritavad mastaapseid lahinglaskmisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõpetab 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna lahingugrupp õppusel Siil osalemise suuremahuliste lahinglaskmistega, mis juhatavad sisse õppelahingute etapi.

Lahinglaskmised võimaldavad kaitseliitlastel lasta automaatidest AK4, kuulipildujatest KSP-58 ja MG3, tankitõrje granaadiheitjatst Carl-Gustav, 90mm tankitõrje kahurist, raskekuulipildujast Browning M2, 81mm miinipildujast M252 ning tankitõrje raketikompleksist Javelin.

„Nii mastaapseid lahinglaskmisi ei ole lahingugrupil varem läbi viia õnnestunud. Nii kaitseliitlastele kui lahingugrupile on see erakordne võimalus kompaniitaseme laskeharjutuseks,“ ütles Kirde maakaitseringkonna lahingugrupi ülem major Ivo Harkman ning lisas, et käesoleva õppuse raames formeeriti 85% lahingugrupi isikkoosseisust, mis on tähelepanuväärne saavutus.

Lahinglaskmised on kombineeritud tankitõrjeraketi lahinglaskmistega ning selleks, et kõik tankitõrjerühmad saaksid laskmiskogemuse, liideti igast maakaitseringkonnast tankitõrjerühm ühe Kirde maakaitseringkonna kompaniiga.

Kirde maakaitseringkond koosneb nelja maleva kaitseliitlastes – Alutaguse ja Viru malevates formeeritud lahingkompaniidest ning Jõgeva ja Järva malevas formeeritud kergjalaväekompaniidest. Lisaks paneb Alutaguse malev välja staabi- ja tagalakompanii.

Tänasega lõpeb suurõppuse Siil teine etapp ehk koostööharjutused ning alates homsest kuni 12. maini peetakse õppuse raames õppelahinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles