Noored hakkavad koos Moldova eakaaslastega firmasid tegema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eestilise õpilasfirmade võistluse finaal Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses
Üle-eestilise õpilasfirmade võistluse finaal Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsuse koostööprojekt Moldovaga sai välisministeeriumilt 39 155 eurot, millest maavalitsuse omaosalus on 2085 eurot. Tegevused viiakse ellu Eesti arengukoostöö partnerriigis Moldovas, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Projekti «Nisporeni noorte kaasamine kogukonna arengusse» eesmärk on suurendada noorte ettevõtlusaktiivsust õpilasfirmade kaudu. Tegevustega antakse tõuge noortevolikogude ja õpilasfirmade loomisele. Seda selleks, et noored ise saaksid võimaluse kodukohas midagi muuta.

«Moldova ja Nisporeni rajooni edu alus on ettevõtlus ning edukad ettevõtjad. Valgamaal on noorte ettevõtlus ja noortevolikogude teema populaarne ning miks mitte oma kogemusi koostööpartneriga jagada. Usun, et ka paljudel Nisporeni noortel on ärivaistu. Vaja on ainult juhendajaid ja positiivset praktikat, et äriideed edasi arendada,» ütles maavanem Margus Lepik.

Õpilasfirma, mis annaks noortele hea kogemuse või töökoha juba kooli kõrvalt, on väga oluline. Sama teema on noortevolikogudega, mis seisavad noorte huvide eest valla või linna asjaajamises. «Loomulikult loovad ühised ettevõtmised pagasi, mis on abiks nii maakondade kui riikidevahelistes suhetes, olenemata valdkonnast,» lisas Lepik.

Tegevused viiakse ellu 1. oktoobrist 2016 kuni 31. augustini 2017.

Taotlusi eri riikide suunal laekus kokku 107, kogusummas 6 242 720 eurot. Moldovas rahastab välisministeerium 12 projekti (kokku 733 198 eurot), Gruusias kümmet (kokku 721 964 eurot) ja Valgevenes viit (kokku 239 739 eurot). Kõiki projekte rahastab välisministeerium oma arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest.

Copy
Tagasi üles