Ansip saab esimesed eurod Estonia ette paigaldatavast rahaautomaadist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ja Tallinnas Estonias toimuva uusaastapeo külalised võtavad oma esimesed eurod välja Estonia teatri ette paigaldatavast pangaautomaadist.

«See pangaautomaat tuuakse sinna sellepärast, et peo külalised saaksid oma esimesed eurod välja võtta võimalikult lähedalt,» rääkis Postimees.ee’le valitsuse pressiesindaja Liina Kersna. Tema sõnul on eurotsooniga liituvate riikide puhul olnud traditsioon, et peaminister võtab välja esimesed eurod ja seda plaanitakse teha ka Eestis.

Pangaautomaadi paigaldab Estonia ette SEB, kelle pressiesindaja Silver Vohu märkis, et sellesse asukohta jääb automaat lühikeseks ajaks. «Euroala kogemus on näidanud, et inimestele pakub huvi võtta esimesi eurosid välja juba uusaastaööl ja seal saakski eurod välja võtta nii peaminister kui ka linnarahvas,» lisas Vohu. Edaspidi peaks rahaautomaat tulema ka Estonia fuajeesse.

Riiklik aastavahetuse pidu toimub tänavu rahvusooper Estonia esisel Teatri väljakul, et tähistada saabuvat kultuuripealinna tiitlit ja Eesti üleminekut Euroopa ühisrahale.

Pidu Teatri väljakul algab 31. detsembri õhtul kell 22.30. Eesti Televisiooni stuudio asub vanaaastaõhtul samuti Teatri väljakul ja Estonias ning seal toimuvat kajastatakse läbi õhtu ETV programmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles