Laste elu nõudnud õnnetuse ajal oli batuut kinnitamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Tõrvandi alevikus.
Õnnetuspaik Tõrvandi alevikus. Foto: Kalev Saar / Postimees

Batuut, mis Tartu külje all kahe lapse elu nõudis, oli maa külge kinnitamata, katusega ja lendas Postimehe hinnangul umbes 40-50 meetrit.

Prokuratuuri kõneisiku Kadri Tammai sõnul oli tegemist firmalt renditud batuudiga ning see polnud maa külge kinnitatud. Tammai lisas Postimehele, et batuudil oli katus, mille alla tuul võis puhuda ja aluse üles tõsta. Ilmateenistuse andmetel ei puhunud eile kella kuue ajal õhtul õnnetuse ajal Tartu kandis väga tugev tuul - puhanguti 5,5 meetrit sekundis.

Kohapeal viibiva Postimehe ajakirjaniku sõnul võis batuudi lennutee olla 40-50 meetrit pikk. Esialgsetel andmetel paiskas tuuleiil batuudi koduaiast üle tee viljapõllule.

Batuudi arvatav lennutee.
Batuudi arvatav lennutee. Foto: Marian Männi

Maja ette, kus õnnetus juhtus, on toodud hulk küünlaid, kollaseid roose, kimp pojenge ja üks punane roos. Ka põllule on jäetud üks küünal. Ränk õnnetus juhtus pühapäeval kella 17.40 paiku, kui täispuhutavalt batuudilt kukkunud kaks last said surma ning kolm viidi raskete vigastustega haiglasse.

Lõuna prefektuuri kinnitusel on lapsed meedikute järelevalve all, kuid nende seisund on jätkuvalt raske.

Senistel andmetel toimus Tõrvandi alevikus laste sünnipäevapidu, kus lapsed hüppasid täispuhutaval kompressoriga batuudil. Ühel hetkel võttis batuut tuule alla ning lendas mitmekümne meetri kõrgusele. Batuudilt kukkunud poiss ja tüdruk, sündinud 2007. aastal ja 2009. aastal, surid vaatamata meedikute püüdele neid elustada. Veel kolm last viidi väga raskete vigastustega haiglasse.

Politsei alustas selle õnnetuse täpsete asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles